Nederlands leren voor dagelijks gebruik

Als je in Nederland een toekomst op wilt bouwen moet je de taal goed spreken en begrijpen. Als je Nederlands spreekt en verstaat, doe je mee en heb je meer kans op werk. Het werkt nu eenmaal beter als je dezelfde taal spreekt. Taal is communicatie. Het is een praktisch middel waarmee je anderen duidelijk kunt maken wat je bedoelt. Daarom krijgt je bij ons geen eindeloze oefeningen in grammatica. We vragen je ook niet lange woordenlijsten uit je hoofd te leren. Bij ons leer je spreken en schrijven voor dagelijks gebruik. Dat maakt het leren van de taal niet alleen leuker, je zult ook merken dat je sneller Nederlands leert.

Gratis intakegesprek

De eerste stap is om te bepalen welke training het best bij jou past. In het intakegesprek kunnen we van je horen wat je taalniveau is. Als we twijfelen laten we je een schriftelijke toets doen. De uitslag van intake en toets bespreken we met je. Als we precies weten wat je nog moet leren, doen we je een voorstel voor een taaltraining die bij je past. Je wordt geplaatst in een groep met cursisten die ongeveer hetzelfde niveau hebben. Dit intakegesprek is gratis en vrijblijvend.

Individuele aandacht

Elke cursist is anders en verdient daarom een individuele benadering. Misschien heb je veel moeite met de uitspraak. Misschien kun je nog niet goed schrijven. Of vind je het moeilijk om een goede zin te maken. Bij Fiolet Taaltrainingen kijken we of je extra hulp nodig hebt. Je krijgt extra begeleiding van één van onze docenten als dat nodig is.

1-2-3-methode

Veel mensen die in Nederland komen wonen, leren zelf een beetje Nederlands van vrienden of familie. Maar daarmee nemen ze ook vaak de fouten over. Ze leren bijvoorbeeld de woorden niet in de juiste volgorde. Omdat de zin daardoor niet meer klopt, zijn ze toch niet goed te begrijpen.

Als je veel woorden kent, betekent dat dus nog niet dat je de taal goed spreekt. Daarom heeft Fiolet Taaltrainingen de 1-2-3-methode gemaakt. Daarmee leer je in korte tijd om correcte Nederlandse zinnen te maken. Het bijzondere van de 1-2-3-methode is dat je niet eerst ingewikkelde grammatica hoeft te leren. Al na een paar lessen kun je zinnen maken in goed Nederlands.

Aanmelden voor Nederlandse les