Wat kost de inburgeringscursus?

Bij Fiolet Taaltrainingen betaal je per lesuur. De totale prijs van de inburgeringscursus hangt dus af van het aantal uren dat je les gaat volgen. Ben je in je eigen land nog niet veel naar school geweest? Dan duurt het vaak langer voordat je klaar bent voor het inburgeringsexamen. Ben je wel al veel naar school geweest, dan heb je waarschijnlijk minder lessen nodig.

Berekening kosten inburgering

De gemiddelde inburgeraar heeft 500 lesuren nodig om alle zes onderdelen van het inburgeringsexamen te halen. In dat geval kost de inburgeringscursus 500 x € 13,50 = € 6.750,-. Ook heb je lesboeken nodig, die kosten bij elkaar rond de € 450,- . En het inburgeringsexamen kost € 350,00.

  500 lesuren á € 13,50 € 6.750,00
  Lesboeken € 450,00
  Inburgeringsexamen € 350,00 +
  In totaal kost een gemiddelde inburgeringscursus € 7.550,00

Let op: het totale bedrag voor de cursus zal per cursist verschillen. Na de intake maken we een persoonlijke offerte waarin precies staat hoe lang jouw cursus gaat duren en wat het gaat kosten.

Geld lenen voor inburgeringscursus

Je kunt van de overheid geld lenen tegen gunstige voorwaarden. Je kunt alleen geld lenen als je de cursus volgt bij een instelling met het Keurmerk Blik op Werk. Fiolet Taaltrainingen heeft dit Keurmerk. Geld lenen voor de inburgeringscursus en het examen doe je bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Je krijgt dan geen geld op je rekening. DUO betaalt de facturen rechtstreeks aan de school en de exameninstelling. Fiolet Taaltrainingen kan je helpen bij het aanvragen van deze lening.

Aanmelden voor inburgeringscursus