Inburgeren in Nederland leren

Inburgeren in Nederland

Inburgeren

Als je nieuw bent in Nederland moet je volgens de Nederlandse wet inburgeren.(*) Dat betekent dat je de Nederlandse taal moet kunnen spreken en begrijpen. Maar ook dat je de gebruiken, normen en waarden in Nederland kent. De wet geldt ook voor mensen die al langer in Nederland wonen maar nog te weinig Nederlands spreken. Je bent voor de wet ingeburgerd als je het inburgeringsdiploma hebt behaald. Bij Fiolet Taaltrainingen krijg je een uitstekende voorbereiding op het inburgeringsexamen.

(*) Inburgeren is niet voor iedere nieuwkomer verplicht. Kijk hier voor de uitzonderingen.

Taal, normen en waarden

Inburgeren betekent dat u de Nederlandse taal leert gebruiken en dat u de normen en waarden in Nederland leert kennen. U bent ingeburgerd als je geslaagd bent voor het Inburgeringsexamen of het Staatsexamen NT2.

Onze lessen

Bij Fiolet Taaltrainingen krijg je les in een groep van minimaal 8 en maximaal 15 cursisten. De les krijg je van een docent die gespecialiseerd is in Nederlands als tweede taal. Je kunt 1, 2 of 3 keer in de week naar les. Een les duurt 3 uur.

Hoe lang duurt het?

De inburgeringscursus duurt niet voor iedereen even lang. Tijdens het intakegesprek kunnen we toetsen hoe ver je bent. We geven je dan een advies hoeveel uren je naar les moet om een goede kans te hebben om het inburgeringsexamen te halen. Gemiddeld duurt een inburgeringscursus bij Fiolet Taaltrainingen 1 tot 1,5 jaar.

Het werkt beter al je dezelfde taal spreekt…

Meld je nu aan voor Nederlandse les.

Gratis intakegesprek

Tijdens het intakegesprek bepalen we welke training het best bij u past. We horen meestal al snel wat uw taalniveau is. Als we twijfelen laten we u een schriftelijke toets doen. De uitslag van intake en toets bespreken we met u. Als we precies weten wat u nog moet leren, doen we u een voorstel voor een taaltraining die bij u past. En we plaatsen u in een groep met cursisten met ongeveer hetzelfde niveau. Dit intakegesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

Individuele aandacht

Elke cursist is anders en verdient daarom individuele aandacht. Misschien hebt u veel moeite met de uitspraak. Misschien kunt u nog niet goed schrijven. Of misschien vindt u het moeilijk om een goede zin te maken. Uw docent ziet al snel of u extra hulp nodig hebt. En die krijgt u dan ook.

1-2-3 Methode

Als u veel woorden kent, betekent dat nog niet dat u de taal goed spreekt. Daarom heeft Fiolet Taaltrainingen de 1-2-3-methode ontwikkeld. Daarmee leert u in korte tijd correcte Nederlandse zinnen te maken. Het bijzondere van de 1-2-3-methode is dat u niet eerst ingewikkelde grammatica hoeft te leren, maar na een paar lessen al zinnen kunt maken in goed Nederlands.

Daarom kiest u voor Fiolet Taaltrainingen

null
Een marktconform tarief van € 14,00 per uur
null
Groepen van maximaal 15 cursisten
null
Leerzame lessen binnen en buiten Fiolet
null
Lessen solliciteren & presenteren
null
Taallessen, ONA, KNM en examentraining
null
Lessen op de niveaus Alfa, A0-A1, A1-A2, A2-B1 en B1-B2
null
Gecertificeerde, ervaren en betrokken NT2-docenten
null
Lessen overdag (9.00 – 12.00/ 13.00 – 16.00 uur) en ’s avonds (18.30 tot 21.30 uur)

Aanmelden voor de inburgeringscursus

Vul uw gegevens in en we nemen contact met u op.

  Voornaam*

  Achternaam*

  Straatnaam*

  Huisnummer*

  Postcode*

  Woonplaats*

  Geboortedatum

  Telefoon

  E-mail*

  Uit welk land komt u?

  Welke taal of talen spreekt u?

  Spreekt u al Nederlands?

  Wat is uw doel?